2016-0225 Duits bedrijf_kleinOver de grens, in Duitsland, blijken er ook mogelijkheden voor Unieke Achterhoekers. Zo vond Unieke Achterhoeker Mark een baan bij S.E.L. Logistik in het Duitse Vreden.

Vaste routes voor Mark
Alexandra Arens, jobhunter bij het Werkgeversservicepunt Achterhoek, vertelt over de kans die S.E.L. Logistiek biedt aan Unieke Achterhoekers. “S.E.L. Logistik uit Vreden is een transportbedrijf en was op zoek naar een vrachtwagenchauffeur. Mark is vrachtwagenchauffeur en was op zoek naar een baan. Hij doet zijn werk goed, maar vindt het lastig om met werkdruk om te gaan. S.E.L. heeft de vacature nu zo georganiseerd dat Mark drie vaste routes rijdt, waardoor de functie perfect is voor Mark.”

Passende banen, ook in Duitsland
Wethouder Han Boer van de gemeente Berkelland is zeer te spreken over de interesse van Duitse werkgevers in Unieke Achterhoekers. “Achterhoekers zijn harde werkers. Toch heeft een grote groep veel moeite een baan te vinden. Voor die mensen werken we samen met andere partijen aan passende banen. Het is mooi om te zien dat ook bedrijven over de grens ervoor open staan”, aldus de wethouder.

Unieke Achterhoekers-bordje
Met de plaatsing van Mark bij S.E.L. Logistik gaat de campagne Unieke Achterhoekers nu ook over de grens. Om dit feit te markeren, ontving het bedrijf en Unieke Achterhoeker Mark uit handen van jobhunter Alexandra Arens het Unieke Achterhoekers gevelbordje. “Natuurlijk hopen we dat meerdere bedrijven over de grens dit voorbeeld volgen. Ik weet zeker dat veel Unieke Achterhoekers op hun plek kunnen zijn bij Duitse bedrijven. Dus daar gaan wij absoluut ons best voor doen”, aldus Alexandra Arens.