Het Graafschap College geeft impuls aan maatschappelijke opdracht

Fotobijschrift:

Sectordirecteur Educatie & Participatie Alain van de Haar (helemaal links) van het Graafschap College krijgt het bordje dat hoort bij het ambassadeurschap van de campagne Unieke Achterhoekers uit handen van wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem. Verder op de foto (van rechts naar links): de medewerkers Sophie, Nienke, Lidian en haar begeleider Kitty Jansen van het Graafschap College en Miranda Hermsen, accountmanager van Werkgeversservicepunt Achterhoek.

Het Graafschap College biedt al jaren geschikte werkplekken voor mensen die wat moeilijker aan een baan komen. Het Opleidingencentrum ziet het als een maatschappelijke opdracht en wil daar de komende tijd een impuls aan geven. “Dat is nodig”, zegt HR-adviseur Martijn van Os van het Graafschap College. “Iedereen moet de mogelijkheid krijgen om talenten te ontwikkelen. Ook mensen die een steuntje in de rug nodig hebben.” 

[…]

Rietveld Lyceum Doetinchem: ‘School is dé plek voor maatschappelijke verbinding’

Jeroen Sanders conrector van het Rietveld Lyceum in Doetinchem ontvangt het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ van wethouder Jorik Huizinga.

“Iedereen is anders en iedereen moet mee kunnen doen. Een school vormt dé plek voor maatschappelijke verbinding. We hebben aandacht voor elkaar en helpen graag mee om mensen hun talenten te laten ontdekken en ontwikkelen. In ons geval gaat het om leerlingen en medewerkers.”

[…]

UWV Doetinchem: ‘We willen graag het goede voorbeeld geven!’

Fotobijschrift: Jorik Huizinga wethouder van de gemeente Doetinchem overhandigt het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ aan Edwin van der Vliet en Jan Willem Hindriks van UWV WERKbedrijf Achterhoek en UWV Sociaal Medische Zaken.

De campagne Unieke Achterhoekers ging in januari 2015 van start. Sindsdien zijn er al vele werkzoekenden aan een passende baan geholpen. Meer dan honderd bedrijven kregen voor hun inspanningen een bordje uitgereikt. Tot voor kort ontbrak het bordje bij UWV in Doetinchem, terwijl de instantie juist inclusief ondernemen tot een speerpunt heeft verheven. “Daarom werd het de hoogste tijd dat er ook bij jullie een bordje op de gevel prijkt”, zei wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem tijdens de feestelijke uitreiking.

[…]

Jumbo Doetinchem: ‘Inclusief ondernemen is niet meer dan normaal’

Fotobijschrift:

Pieter Hubers filiaalmanager van Jumbo Doetinchem krijgt het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ overhandigd door wethouder Jorik Huizinga.

“Je gunt iedereen een fatsoenlijke werkplek. Daarom zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier van harte welkom. Met een baan krijgen ze de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Dat zie je in de praktijk ook gebeuren. Het is prachtig om daar een steentje aan bij te mogen dragen.”

[…]

Verantwoorde arbeid speerpunt bij Grijsen park & straatdesign

Fotobijschrift:

Patrick Grijsen van Grijsen park & straatdesign in Winterswijk kreeg door
wethouder Wim Aalderink van de gemeente Winterswijk het bordje ‘Unieke
Achterhoekers aan het werk’ overhandigd.
Van links naar rechts op de foto: Sjoerd Westra (WSPA), Patrick Grijsen,
wethouder Wim Aalderink, Bjorn Stolk en Henny Grijsen.

Ze staan overal, de afvalbakken en buitenbanken van Grijsen park & straatdesign in Winterswijk. De producten van de Winterswijkse onderneming ogen fraai en zijn herkenbaar en comfortabel. Kwaliteit, vakmanschap en een uniek design, daar draait het om bij Grijsen. Mensen laten genieten van de openbare ruimte, dat is de missie van het gerenommeerde familiebedrijf.

[…]

Persbericht Unieke Werkgever Award 2018: nominaties bekend!

Van boven naar beneden: E-belts, Timmerije, Hacron Schoon & Groen

De genomineerden voor de Unieke Werkgever Award 2018: 
E-belts, Timmerije en Hacron Schoon & Groen!
Sinds 2018 wordt vanuit de campagne “Unieke Achterhoekers aan het werk!” de Unieke Werkgever Award uitgereikt. De Award wordt uitgereikt aan één van de huidige ambassadeurs van de campagne. Een extra ‘groot dankjewel’ voor een bedrijf dat zich inzet en blijft inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt.

[…]

Recreatiepark Sevink Molen Winterswijk: ‘Je hebt alleen maar iets te winnen’

Van links naar rechts op de foto: Wethouder Wim Aalderink (gemeente
Winterswijk), Marjon Helder, Mayar Zinati, Frits Blömer (allen van Recreatiepark Sevink Molen) en Ellen Rouwhorst van WerkgeversServicepunt Achterhoek.

De leiding van Sevink Molen kreeg in het najaar van 2017 de vraag van VluchtelingenWerk of er een werkplek beschikbaar was voor Mayar Zinati, een statushouder uit Syrië. “Waarom niet”, dachten Marjon Helder en Frits Blömer van het recreatiepark in Winterswijk. Ze besloten Mayar een kans te bieden in de keuken. Hij vond er zijn draai en is uitgegroeid tot een waardevolle kracht. “Ik heb het enorm naar mijn zin.”

[…]

HBT Chaletbouw: technische vaardigheden boven diploma’s

Onder het toeziend oog van het personeel van HBT Chaletbouw krijgt Han Boterman (links) het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ overhandigd door wethouder Wim Aalderink van de gemeente Winterswijk. Rechts naast de wethouder staat Angelique Boterman met een bos bloemen. Helemaal rechts Ellen Rouwhorst van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA).

HBT Chaletbouw heeft prima ervaringen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “We kijken vooral naar wat ze wel kunnen. Als ze maar gemotiveerd zijn. En daarmee zit het meestal wel goed”, vertelt eigenaar Han Boterman.

[…]

MORE maakt met persoonlijke aandacht het verschil

Fotobijschrift: v.l.n.r. (op de voorgrond):

Rolf van de Putte, Roy Echter, wethouder Willem Buunk van de gemeente Bronckhorst en Kees Geradts van WSPA.

MORE richt zich op het individu. Persoonlijke aandacht maakt namelijk het verschil, zo is de overtuiging van het bedrijf. MORE Re-integratie heeft een missie. Het helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan duurzaam betaald werk en doet net een stapje méér. “Iedereen beschikt over talent en iedereen heeft beperkingen. Wij kijken naar wat mensen wel kunnen. Daar ligt bij ons de focus”, benadrukken eigenaar Roy Echter en coach/trainer Rolf van de Putte.

[…]

Sociaal ondernemen zit in de genen bij Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek

Van links naar rechts op de foto: René Plaggenburg, Bram Baakman, Robert Paul (allen van Dusseldorp ISM) en Ellen Rouwhorst van WerkgeversServicepunt Achterhoek.

“Sommige mensen hebben een steuntje in de rug nodig. Als bedrijf hebben we daar oog voor. Er is meer dan geld verdienen, we willen ook iets voor de samenleving betekenen. Dat zie je hier op verschillende fronten terug.” Aan het woord is René Plaggenburg, directeur van Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek in Lichtenvoorde.

[…]