Sociaal ondernemen zit in de genen bij Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek

Van links naar rechts op de foto: René Plaggenburg, Bram Baakman, Robert Paul (allen van Dusseldorp ISM) en Ellen Rouwhorst van WerkgeversServicepunt Achterhoek.

“Sommige mensen hebben een steuntje in de rug nodig. Als bedrijf hebben we daar oog voor. Er is meer dan geld verdienen, we willen ook iets voor de samenleving betekenen. Dat zie je hier op verschillende fronten terug.” Aan het woord is René Plaggenburg, directeur van Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek in Lichtenvoorde.

[…]

Wiggers Lijstprofielen: ‘Het geeft een goed gevoel’

Van links naar rechts op de foto: Wethouder Wim Aalderink (gemeente Winterswijk), directeur Gerrit Hartman, HR adviseur Wilrieke Schenning, medewerker Roy Oosten en Ellen Rouwhorst van WerkgeversServicepunt Achterhoek.

Innoveren en ondernemen, het staat centraal bij Wiggers Lijstprofielen. Daarbij is zeker ook ruimte voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Deze medewerkers krijgen bij ons een kans omdat het werk geschikt is en ze erg gemotiveerd zijn”, legt Wilrieke Schenning uit. Zij is als HR adviseur verantwoordelijk voor het personeelsbeleid.

[…]

Borstelfabriek Luva geeft medewerkers vertrouwen

Fotobijschrift (v.l.n.r.): Martin Lurvink (links op de voorgrond) krijgt het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ en een bos bloemen overhandigd door wethouder Joop Wikkerink van de gemeente Aalten (rechts op de voorgrond).

Denken in kansen en iets voor een ander willen betekenen. Sociale betrokkenheid is een belangrijk uitgangspunt bij Borstelfabriek M.J.J. Lurvink B.V. (Luva) in Aalten. Mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt zijn er van harte welkom. “We hebben interesse in mensen en willen iets terug doen voor de samenleving”, legt directeur Martin Lurvink uit.

[…]

Inclusief ondernemen bij Kramp al heel normaal

Fotobijschrift (v.l.n.r.):Karin Damen, wethouder Peter van de Wardt van de gemeente Oude IJsselstreek, Frank Dijkstra, Jan Frans Berends en Sjoerd Westra (WSPA).

Waar steeds meer bedrijven werk maken van inclusief ondernemen is het bij Kramp al jarenlang een heel normaal gegeven. Het bedrijf in Varsseveld biedt al lange tijd mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met verschillende sociale partners waaronder WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) en Randstad Participatie.

[…]

Elite in Neede zeer betrokken bij al haar medewerkers

Fotobijschrift (v.l.n.r.): Wethouder Gerjan Teselink van de gemeente Berkelland en Martijn Nijland en Bart van Waardenburg van Elite.

Een ambitieus en gemoedelijk familiebedrijf dat grote waarde hecht aan een prettige werksfeer. Bij Elite in Neede beseffen ze dat medewerkers het kapitaal van de onderneming vormen. Dat zie je terug in een sterke betrokkenheid. Onder de personeelsleden bevinden zich ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze worden volwaardig opgenomen in het team en voelen zich daardoor thuis bij Elite.

[…]

  • Bohero

Sociaal betrokken BOHERO fungeert als springplank

Van links naar rechts: Peter Hoogma, Allard Podde, Eddie Bakker en wethouder Gerjan Teselink bij de ingang van de kringloopwinkel van BOHERO in Borculo.

Stichting Kringloopwinkel BOHERO is al tientallen jaren actief. De organisatie verzamelt goederen die veelal worden verkocht in de kringloopwinkel in Borculo. Soms is reparatie nodig. Een deel van de spullen gaat naar de allerarmste inwoners van Roemenië, Oekraïne en Moldavië. Daarnaast worden er incidenteel hulpgoederen beschikbaar gesteld voor mensen van landen die door een natuurramp zijn getroffen zoals onlangs Sint-Maarten.

[…]

  • XHC

Iedereen doet er toe bij XHC

Wethouder Jos Hoenderboom, Gerhard Kronenberg, Rinie Kronenberg en Suzanne Klein Wolterink.

“We kijken vooral naar wat mensen wel kunnen. Dat levert veel op. Werknemers zitten goed in hun vel en gaan door het vuur voor je. Als ik ze bij wijze van spreken midden in de nacht zou bellen, staan ze gelijk klaar. Dat zegt wel wat.” Gerhard Kronenberg praat met passie over zijn bedrijf en zijn team van medewerkers.

[…]

  • Wam&VanDuren Bouwgroep

WAM&VanDuren Bouwgroep: ‘Ondernemen vanuit het hart’

Van links naar rechts: Sjoerd Westra (WSPA), wethouder Wim Aalderink en Willy Smit, Noreen Engelen en Bas Hommelink van WAM&VanDuren Bouwgroep.

De mens centraal, want iedereen verdient een kans. Bij WAM&VanDurenBouwgroep zijn het geen loze woorden. Het bedrijf in Winterswijk biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid zich te ontwikkelen. “We kijken naar de capaciteiten van mensen en ondernemen vanuit het hart”, zegt Bas Hommelink.

[…]

  • Kremer

Kremer, passie voor techniek en mensen

Van links naar rechts: Wethouder Martin Som, Geno Mijnen, Richard Kremer, Marjolijn Molenaar, Ingrid Veraart en Willy Kremer.

Passie voor techniek. Daarmee zit het bij Kremer in ’s-Heerenberg wel goed. Het innovatieve en veelzijdige bedrijf met een rijke historie hecht ook grote waarde aan mensen. Medewerkers maken de onderneming, zo is het uitgangspunt. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij Kremer eveneens volop kansen.

[…]

MAAK BV: Iedereen verdient kans op werk

Van links naar rechts: Marjolijn Molenaar, Metin Durmus, wethouder Martin Som, wethouder Jorik Huizinga en Bert van Amerongen.

MAAK BV is zeker geen doorsnee bedrijf. De sociale onderneming mag zelfs gerust uniek worden genoemd. MAAK hanteert een uitermate onderscheidend en succesvol concept op het gebied van re-integratie en arbeidsbemiddeling. Bijna alle werknemers van het productiebedrijf hebben een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt. Maar MAAK doet meer, het heeft een eigen arbeidsontwikkelcentrum waar mensen met veel aandacht worden begeleid naar een betaalde baan. “Iedereen is hier welkom, want iedereen verdient een kans op werk”, zegt directeur Metin Durmus.

[…]