Inclusie voor Elver is heel vanzelfsprekend

Fotobijschrift van links naar rechts: Jacqueline Hunting, Angela Knikkink, Marjon Riefel, Dorry Hollander, wethouder Jorik Huizinga en Clemens Kock bij het pand van Elver in Nieuw-Wehl.

Bij Elver is iedereen welkom. Dat geldt voor cliënten, maar zeker ook voor medewerkers. De zorginstelling biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt regelmatig een passende werkplek. Dat gebeurt vanuit het hart. “Voor ons is inclusie eigenlijk heel vanzelfsprekend”, benadrukt HR adviseur Dorry Hollander. 

[…]

Fortes Energy Systems: ‘De deur staat open, want iedereen heeft kwaliteiten’

Fotobijschrift: Suzanne Klein Wolterink van het WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA), Gerrit Klein Nibbelink van Fortes Energy Systems en wethouder Jos Hoenderboom van de gemeente Oost Gelre.

Fortes Energy Systems vaart een sociale koers. Het bedrijf in Lichtenvoorde biedt ruimte aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een groep van zo’n acht medewerkers is gedetacheerd via de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA). Ze worden ingezet bij de voormontage van onderdelen. “We zijn er heel blij mee en het werkt van beide kanten erg goed”, vertelt technisch manager Gerrit Klein Nibbelink. “De deur staat hier open, want iedereen heeft kwaliteiten.”

[…]

Ottevanger Milling Engineers: “Het liefste hebben we er een tweede Michelle bij”

Fotobijschrift (van links naar rechts): Irma Rave (management assistent), Michelle ter Horst, Nel Jansen (accountmanager WSPA), William Eijkelkamp (operations manager), wethouder Joop Wikkerink en Hester Visschers.

“Ottevanger Milling Engineers is een bedrijf waar de gemeente en de gemeenschap trots op mag zijn.” Wethouder Joop Wikkerink sprak lovende woorden tijdens de overhandiging van het gevelbordje van de ‘Unieke Achterhoekers aan het werk!’ campagne. De Aaltense onderneming mag zich daardoor voortaan ambassadeur van de campagne noemen. Meer dan terecht, zo werd wel duidelijk. “Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen veel meer dan je denkt. Daarom verdienen ze een kans”, is bij Ottevanger een belangrijk uitgangspunt.

[…]

Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap: “De Achterhoek sterker maken voor iedereen”

Thea Brinkhuis (WerkgeversServicepunt Achterhoek) overhandigt het ambassadeurschap van de “Unieke Achterhoekers aan het werk!” campagne aan Hans Martijn Ostendorp

Voetbal staat centraal bij De Graafschap, maar De Graafschap is meer dan voetbal alleen. De Doetinchemse club geldt als werkgever van de spelers, maar uiteraard ook van het personeel. Daaronder bevinden zich tientallen medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze zijn er trots op om voor De Graafschap te mogen werken.

[…]

WISH Lichtenvoorde: ‘Medewerkers zelf opleiden is een mooie uitdaging’

Suzanne Klein Wolterink (accountmanager WerkgeversServicepunt Achterhoek) overhandigt samen met wethouder Jos Hoenderboom, het ambassadeurschap van de “Unieke Achterhoekers aan het werk!” campagne.

Henk Wiggers ging in 2012 in Winterswijk van start met Wiggers Industrie Spuiterij Holland, kortweg WISH. In januari 2016 verhuisde het bedrijf naar de Mercatorstraat in Lichtenvoorde en maakte het een verdere groei door. Inmiddels staan er acht medewerkers bij WISH op de loonlijst. Daarvan hebben er vier een afstand tot de arbeidsmarkt. “Er is een groot tekort aan vakmensen. Mede daarom leiden we medewerkers zelf op. Dat is een mooie uitdaging”, vertelt directeur Henk Wiggers.

[…]

Ambiance Resec: “Marcel is echt een aanwinst voor ons bedrijf”

Van links naar rechts: Thea Brinkhuis (manager WSPA), Wyncke Renting, medewerker Marcel en Arthur Renting na de overhandiging van het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ met bloemen in de showroom van Ambiance Resec in Terborg.

Ambiance Resec was op veel fronten al erg goed bezig. Bij het deel maatschappelijk verantwoord ondernemen ontbrak nog één stukje, zo waren de eigenaren Wyncke en Arthur Renting van mening. Ze wilden ook nog een bijdrage leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt. Met de komst van Marcel, een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt, pakt het bedrijf ook daar haar verantwoordelijkheid. “Het is een enorme verrijking”, klinkt het enthousiast.

[…]

Inclusiviteit bij Hof van Eckberge vanzelfsprekend

Fotobijschrift: Maarten Reimes (links) van Hof van Eckberge onderneemt met
zijn hart en stáát voor de doelgroep. Hij is na de uitreiking officieel
ambassadeur van de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’. Wietse
Kooistra, manager WSPA, en Remco Hakstege accountmanager WSPA (rechts) zijn
onder de indruk van de aanpak van de eigenaren van het belevenispark
in Eibergen.

Hof van Eckberge ging in januari 2012 van start. Het belevenispark in Eibergen ontwikkelde zich op eigen kracht tot een succesvolle onderneming met inmiddels meer dan 100.000 bezoekers per jaar. Maarten Reimes en Carine Grijsen geven op een bevlogen manier leiding aan het enthousiaste team van medewerkers. Inclusiviteit staat centraal in de aanpak. “SAMEN, RESPECT en TEAM schrijven we hier met hoofdletters. We doen het samen, anders ben je nergens.”

[…]

Comfoor Doetinchem: “Ons bedrijf moet een afspiegeling van de samenleving zijn”

Comfoor is voortaan officieel ambassadeur van de campagne Unieke Achterhoekers. Op de foto van links naar rechts: Heleen Helmers (jobcoach Laborijn), Jorik Huizinga (wethouder gemeente Doetinchem), Luciënne Kuijl (accountmanager WSPA), Daniëlle van der Wiel (operations manager Comfoor) en Peter-Paul van Leeuwen (directeur van Comfoor).

Comfoor levert naast oorstukjes een groot assortiment aan benodigdheden voor audiciens en werkt zo continu aan gehoorverbetering. Het bedrijf in Doetinchem bestaat 34 jaar en maakt nog steeds een flinke groei door. Voor de werkzaamheden worden ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet. Dat gebeurt al vele jaren op structurele basis. “Dat komt omdat deze medewerkers vanwege hun unieke eigenschappen voor ons van toegevoegde waarde zijn”, verduidelijkt directeur Peter-Paul van Leeuwen.

[…]

Vokube Kunststofbewerking investeert in mensen

Vanwege de inspanningen op het gebied van inclusief ondernemen is Vokube
Kunststofbewerking in Wehl nu als ambassadeur verbonden aan de campagne ‘Unieke
Achterhoekers aan het werk’. Op de foto (van links naar rechts):
Frank van Es (accountmanager WSPA), Floris Volman en Marieke Volman
(eigenaren Vokube Kunststofbewerking) en Thea Brinkhuis (manager WSPA).

Het is voor Vokube Kunststofbewerking lastig om aan geschikte medewerkers te komen. Voor de functies bij het specialistische bedrijf bestaat namelijk geen standaard opleiding. Daarom worden werknemers intern geschoold. “We investeren graag in mensen”, zegt eigenaar Floris Volman. “Daarbij richten we ons ook op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

[…]

Partycentrum Plok: ‘Ze worden hier niet in het diepe gegooid’

Mark Italiaander van Partycentrum Plok in Didam krijgt het bordje Unieke Achterhoekers uitgereikt door Thea Brinkhuis (links), manager WerkgeversServicepunt Achterhoek. De bedrijfsleider krijgt een bos bloemen van Miranda Hermsen, accountmanager van WerkgeversServicepunt Achterhoek.

Partycentrum Plok in Didam maakt gebruik van 30 fulltimers en 80 parttimers. Het is voor het familiebedrijf niet moeilijk om aan personeel te komen. De banen zijn gewild, er wordt zelfs met een wachtlijst gewerkt. Maar voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maakt men graag ruimte. “Iedereen telt mee”, stelt bedrijfsleider Mark Italiaander. “Diversiteit is mooi. We willen in de samenstelling van het bedrijf een afspiegeling zijn van de maatschappij.”

[…]