Rainbow Industry heeft vertrouwen in een duurzame samenwerking

Fotobijschrift: Mede-eigenaar Meindert Nap van Rainbow Industry krijgt het bordje behorende bij het ambassadeurschap van ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ met een bos bloemen overhandigd door wethouder Joop Wikkerink (rechts) van de gemeente Aalten.

Mensen die aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan, willen graag de mogelijkheid krijgen zich te bewijzen. Rainbow Industry staat er voor open. Mede-eigenaar Meindert Nap van het Aaltense bedrijf maakt zich er sterk voor. “Het is heel zinvol om een beroep te doen op kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze doen werkervaring op en kunnen zich ontwikkelen.”

[…]

Ijsselstek Doetinchem: “We willen iets betekenen voor een ander”

Op de foto van links naar rechts:
Carry, Jan Luesink, Yunus, wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem en Casper Kuijpers, accountmanager WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA).

Zorgonderneming IJsselstek ging in 2015 op bescheiden schaal van start. Inmiddels biedt de organisatie beschermd wonen voor jongeren en jongvolwassenen op 16 locaties in Doetinchem. IJsselstek helpt hen een stap vooruit. De jongeren en jongvolwassenen krijgen onder begeleiding de kans zich te ontwikkelen, zodat ze zelfstandig kunnen wonen en leven.

[…]

Hampshire Hotel Avenarius: “We kijken naar wat iemand wel kan”

Op de foto (van links naar rechts): Marrit Heuzinkveld (accountmanager
WerkgeversServicepunt Achterhoek), Henrike Lobbes van Hampshire Hotel
Avenarius in Ruurlo en wethouder Gerjan Teselink van de gemeente Berkelland.

“Ze verdienen het om te werken en iets op te bouwen. Op die manier krijgen ze weer perspectief.” Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voelen zich op hun plek bij Hampshire Hotel Avenarius in Ruurlo. Eigenaar Henrike Lobbes neemt ze graag bij de hand. “Het is de moeite waard, het zijn mensen die je hart stelen. Je gunt het ze zo.”

[…]

One Stop Mobile: ‘Medewerkers hebben hun draai helemaal gevonden’

Fotobijschrift: Met van links naar rechts: Directeur Mark van Embden van One Stop Mobile,
Thea Brinkhuis (manager WerkgeversServicepunt Achterhoek), Karen Gerrits
(accountmanager WerkgeversServicepunt Achterhoek) en Paulien Migchelbrink office manager van One
Stop Mobile.

In 2001 ging One Stop Mobile als kleine handelsonderneming vanuit het ouderlijk huis van startend ondernemer Mark van Embden van start. In eerste instantie gebeurde dat op bescheiden schaal. De verkochte producten werden aanvankelijk nog door zijn moeder op de post gedaan. Maar het bedrijf in Varsseveld groeide snel en hard. Inmiddels bestaat het team uit 28 werknemers. Twee medewerkers zijn gedetacheerd via Laborijn. “We staan open voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelt office manager Paulien Migchelbrink. “Ze vinden hier passend werk, voelen zich op hun plek en functioneren prima.”

[…]

McDonald’s Doetinchem: “Als je investeert in mensen, krijg je dat dubbel en dwars terug”

Fotobijschrift: McDonald’s Doetinchem is uitgeroepen tot ambassadeur van de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’. Medewerker Joran en restaurant manager Steven Roelofs laten trots het bijbehorende bordje zien. Helemaal rechts wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem.

Denken in kansen. Dat is het uitgangspunt van McDonald’s. “Wat kan iemand, daar kijken we naar”, vertelt restaurant manager Steven Roelofs van de vestiging in Doetinchem. “Het draait bij ons om mensen, want mensen maken McDonald’s. Iedereen heeft kwaliteiten, zeker ook medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom zijn ze bij ons van harte welkom.”

[…]

Aloys Roemaat Transport: ‘De deur staat altijd open voor gemotiveerde medewerkers’

Fotobijschrift: van links naar rechts: Bas Visser, Suzanne Klein Wolterink van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA), Roel Dusseldorp, wethouder Jos Hoenderboom en Thomas Kruip.

Medewerkers vormen het hart van een organisatie. Met het personeelsbeleid houdt Aloys Roemaat Transport daar nadrukkelijk rekening mee. Je ziet het terug in een duurzame inzetbaarheid van werknemers. “De deur staat altijd open voor gemotiveerde medewerkers, daar horen zeker ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij.”

[…]

Precall: ‘Medewerkers moeten de kans krijgen zich te bewijzen’

Van links naar rechts: Jelle Wichgers, Gaby Wichgers-Langerak, Arelys, Miranda Hermsen, wethouder Jorik Huizinga en Joost.

Precall werd in 2006 opgericht door Jelle Wichgers en Gaby Wichgers-Langerak. Het gerenommeerde Doetinchemse telemarketingbureau heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een full-service facilitair contactcenter met een breed aanbod van diensten. MKB en grootbedrijven in tal van sectoren worden ondersteund met structurele opdrachten en ad-hoc acties. Dat gebeurt op een professionele en betrokken wijze.

[…]

Ardego Dinxperlo: “We willen ze niet meer kwijt”

Fotobijschrift:

Van links naar rechts directeur Hans de Volder van Ardego, Frank van Es (accountmanager van WerkgeversServicepunt Achterhoek), technisch manager André Valk van Ardego en wethouder Joop Wikkerink van de gemeente Aalten.

Een nieuw bedrijf heeft personeel nodig. Dat kan via een wervingsprocedure. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Ardego in Dinxperlo koos er bewust voor om het UWV in te schakelen. Accountmanager Frank van Es van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) kreeg al snel een telefoontje van directeur Hans de Volder. “Hij stelde de vraag of we geschikte kandidaten hadden. Nou, dat was geen probleem.”

[…]

Fasehuizen de Schakel: ‘Ervaringsdeskundigen inzetten en de cirkel is rond’

Thea Brinkhuis manager WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) overhandigt het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ aan Linda Ersilia van Fasehuizen de Schakel in Varsseveld. Verder op de foto van links naar rechts: Rudney Ersilia, Tom, Michelle Dijkstra (beleidsmedewerker de Schakel), Casper Kuijpers (adviseur social return van WSPA) en Tim.

Jongeren of jongvolwassenen met een hulpvraag worden door Fasehuizen de Schakel op een zeer persoonlijke manier begeleid. Doel is om uiteindelijk een zelfstandig bestaan op te kunnen bouwen. De kleinschalige en laagdrempelige zorgonderneming beschikt over vier fasehuizen in Varsseveld. Naast het bieden van woonruimte en gerichte begeleiding doet de Schakel meer. Het zet zich zelfs in om cliënten aan het werk te helpen.

[…]

Sociaal ondernemen in DNA van Sientje Thuiszorg

Fotobijschrift: Thea Brinkhuis van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) overhandigt het schildje en een bos bloemen aan directeur Astrid Wenneker van Sientje Thuiszorg in Doetinchem.

Sientje Thuiszorg heeft de wind in rug. De Doetinchemse organisatie groeide in korte tijd van dertig naar ruim honderd medewerkers. Zo’n twintig procent van het personeel heeft een afstand tot de arbeidsmarkt, een hoog percentage. Toch is het voor directeur Astrid Wenneker heel vanzelfsprekend dat deze doelgroep een baan wordt geboden. “Sociaal ondernemen zit in ons DNA. Wij vinden dat iedereen een kans verdient.”

[…]