Elite in Neede zeer betrokken bij al haar medewerkers

Fotobijschrift (v.l.n.r.): Wethouder Gerjan Teselink van de gemeente Berkelland en Martijn Nijland en Bart van Waardenburg van Elite.

Een ambitieus en gemoedelijk familiebedrijf dat grote waarde hecht aan een prettige werksfeer. Bij Elite in Neede beseffen ze dat medewerkers het kapitaal van de onderneming vormen. Dat zie je terug in een sterke betrokkenheid. Onder de personeelsleden bevinden zich ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze worden volwaardig opgenomen in het team en voelen zich daardoor thuis bij Elite.

[…]

  • Bohero

Sociaal betrokken BOHERO fungeert als springplank

Van links naar rechts: Peter Hoogma, Allard Podde, Eddie Bakker en wethouder Gerjan Teselink bij de ingang van de kringloopwinkel van BOHERO in Borculo.

Stichting Kringloopwinkel BOHERO is al tientallen jaren actief. De organisatie verzamelt goederen die veelal worden verkocht in de kringloopwinkel in Borculo. Soms is reparatie nodig. Een deel van de spullen gaat naar de allerarmste inwoners van Roemenië, Oekraïne en Moldavië. Daarnaast worden er incidenteel hulpgoederen beschikbaar gesteld voor mensen van landen die door een natuurramp zijn getroffen zoals onlangs Sint-Maarten.

[…]

  • XHC

Iedereen doet er toe bij XHC

Wethouder Jos Hoenderboom, Gerhard Kronenberg, Rinie Kronenberg en Suzanne Klein Wolterink.

“We kijken vooral naar wat mensen wel kunnen. Dat levert veel op. Werknemers zitten goed in hun vel en gaan door het vuur voor je. Als ik ze bij wijze van spreken midden in de nacht zou bellen, staan ze gelijk klaar. Dat zegt wel wat.” Gerhard Kronenberg praat met passie over zijn bedrijf en zijn team van medewerkers.

[…]

  • Wam&VanDuren Bouwgroep

WAM&VanDuren Bouwgroep: ‘Ondernemen vanuit het hart’

Van links naar rechts: Sjoerd Westra (WSPA), wethouder Wim Aalderink en Willy Smit, Noreen Engelen en Bas Hommelink van WAM&VanDuren Bouwgroep.

De mens centraal, want iedereen verdient een kans. Bij WAM&VanDurenBouwgroep zijn het geen loze woorden. Het bedrijf in Winterswijk biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid zich te ontwikkelen. “We kijken naar de capaciteiten van mensen en ondernemen vanuit het hart”, zegt Bas Hommelink.

[…]

  • Kremer

Kremer, passie voor techniek en mensen

Van links naar rechts: Wethouder Martin Som, Geno Mijnen, Richard Kremer, Marjolijn Molenaar, Ingrid Veraart en Willy Kremer.

Passie voor techniek. Daarmee zit het bij Kremer in ’s-Heerenberg wel goed. Het innovatieve en veelzijdige bedrijf met een rijke historie hecht ook grote waarde aan mensen. Medewerkers maken de onderneming, zo is het uitgangspunt. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij Kremer eveneens volop kansen.

[…]

MAAK BV: Iedereen verdient kans op werk

Van links naar rechts: Marjolijn Molenaar, Metin Durmus, wethouder Martin Som, wethouder Jorik Huizinga en Bert van Amerongen.

MAAK BV is zeker geen doorsnee bedrijf. De sociale onderneming mag zelfs gerust uniek worden genoemd. MAAK hanteert een uitermate onderscheidend en succesvol concept op het gebied van re-integratie en arbeidsbemiddeling. Bijna alle werknemers van het productiebedrijf hebben een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt. Maar MAAK doet meer, het heeft een eigen arbeidsontwikkelcentrum waar mensen met veel aandacht worden begeleid naar een betaalde baan. “Iedereen is hier welkom, want iedereen verdient een kans op werk”, zegt directeur Metin Durmus.

[…]

Het sociale hart van Kort Hout in Doetinchem

‘Het gaat om geduld, duidelijkheid en een goede begeleiding’
Wie een bezoek brengt aan Kort Hout in Doetinchem kan er niet omheen. Hout, daar draait het om bij het traditionele familiebedrijf. De onderneming staat onder leiding van Esse en Vincent Anneveldt, vader en zoon vormen de tweede en derde generatie. Kort Hout heeft het bedrijfsmatig uitstekend voor elkaar én toont een sociaal hart. Drie van de zeven werknemers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt.

[…]

  • Hertog Karel van Gelre uitreiking

Hertog Karel van Gelre toont sociaal ondernemerschap

Hertog Karel van Gelre heeft in ruim vijf jaar een prima naam opgebouwd. Genieten staat centraal bij het veelzijdige en gastvrije horecabedrijf op de Winterswijkse Markt. Met goed eten en drinken en de juiste sfeer maakt het karaktervolle café-restaurant van Wenzel en Efie Spellbrink een flinke groei door.

[…]

Pincvision ziet bevlogen en betrokken medewerkers als basis van succes

In 2002 startte CEO Edo Bosga met zijn bedrijf Pincvision in Doetinchem. Pincvision met zo’n 40 betrokken medewerkers helpt multinationals met het voldoen aan wetgeving bij wereldwijde export. Ze nemen de administratieve processen van hun klanten uit handen. Bij deze processen speelt innovatieve en unieke ICT een belangrijke rol. Hierdoor kan Pincvision heel snel werken.

[…]

  • Herwers

Bij Herwers Groep is functiecreatie succesvol

Autobedrijf Herwers Groep heeft 8 vestigingen in Gelderland en 1 in Overijssel, en vertegenwoordigt de merken Dacia, Hyundai, Mitsubishi, Nissan en Renault. Er werken zo’n 190 mensen waarvan 12% leerling of stagiair is. Vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid streeft het autobedrijf ernaar zo’n 5% van het totale personeelsbestand in te vullen met mensen die een arbeidsbeperking hebben. Herwers geeft deze Unieke Achterhoekers graag de kans hun talenten in te zetten en zo een bijdrage te leveren aan de groei van het bedrijf.

[…]