Iedereen telt mee bij Betwice in Doetinchem

Van links naar rechts: Ruth Spit, wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem, Timo Spit en Marja Timmermans, accountmanager WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA).

Betwice in Doetinchem maakt een stormachtige ontwikkeling door. Het familiebedrijf van Timo, Ruth en Gert-Jan Spit ging in januari 2018 van start en groeide al snel uit haar jasje. Vandaar de verhuizing van de Edisonstraat naar een groter pand met meer mogelijkheden in de Fabriekstraat. Betwice verricht (de)montage- en assemblagewerkzaamheden voor de maakindustrie. Het personeel bestaat voornamelijk uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en studenten van het Graafschap College en Prakticon.

[…]

Estinea wil mensen in hun kracht zetten

Fotobijschrift, van links naar rechts: Marjon Riefel, accountmanager WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA), participatiecoach Rianne Vossers en Marijn Nab van Estinea.

Inclusief ondernemen is voor Estinea heel gewoon, het zit er in het DNA. Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving. Het is uitgegroeid tot een missie van de zorgorganisatie. Dat geldt voor cliënten van de woon- of dagbesteding, maar zeker ook voor mensen met een arbeidsbeperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze krijgen bij Estinea volop kansen op een baan of een werkervaringsplek.

[…]

Bij Riad Metaal zit maatschappelijk verantwoord ondernemen in de genen

De overhandiging van het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ in beeld. Met van links naar rechts: Herbert Kerperien, Jan Vloemans en Thea Brinkhuis, voor het pand van Riad Metaal in Didam.

Riad Metaal is al bijna veertig jaar een specialist in metaalbewerking. Het Didamse bedrijf werd begin jaren tachtig van de vorige eeuw opgericht door Ria en Ad Vloemans, de ouders van de huidige directeur Jan Vloemans. De onderneming toont vanaf de start een sociaal hart. “Voor ons is het heel normaal om mensen die het moeilijk hebben een werkplek en daarmee een nieuwe kans te bieden”, stelt de directeur.

[…]

HSF Logistics geeft mensen die moeilijk aan een baan komen een kans

Van links naar rechts op de foto: René Plaggenburg, Bram Baakman, Robert Paul (allen van Dusseldorp ISM) en Ellen Rouwhorst van WerkgeversServicepunt Achterhoek.

Bij HSF Logistics in Winterswijk zijn ongeveer 500 personen werkzaam. Ze zijn actief als chauffeur, monteur, in het distributiecentrum, de washal of op kantoor. Het bedrijf kan regelmatig nieuwe medewerkers gebruiken en kijkt daarbij ook naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waaronder statushouders. “Iedereen die graag bij ons wil werken, is welkom”, benadrukt directeur Frank Kremer.

[…]

De kracht van Azora: Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en kansen bieden

Fotobijschrift, van links naar rechts: Wethouder Bert Kuster van de gemeente Oude IJsselstreek, Silvia Graat, Stijn Papen, Elles Nijkamp en Miranda Hermsen, accountmanager van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA).

Azora is al drie keer op rij uitgeroepen tot Beste Werkgever van Gelderland. Een titel waar de zorgverlener met recht trots op mag zijn. Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en kansen bieden. Daar zit de kracht van Azora. Op die manier bindt het medewerkers waaronder ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Want iedereen telt mee”, zegt regiomanager Jelle Hoogeveen. “Het is voor ons een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

[…]

Coffee Fresh biedt gelijke kansen

Van links naar rechts: Henk-Jan Westhoff, Kees Geradts, Marije Kouwenberg, Kevin de Jong en Maaike Wortman.

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is een speerpunt bij Coffee Fresh. Het bedrijf maakt zich sterk voor een vitale bedrijfscultuur waarin mensen hun werk als zinvol en plezierig ervaren. Dat geldt ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze krijgen bij Coffee Fresh gelijke kansen. “Ze zijn van waarde en tellen gewoon mee”, zegt algemeen directeur Henk-Jan Westhoff.

[…]

Abeos: “Je krijgt er gouden krachten voor terug”

Bijschrift onder de foto:

Van links naar rechts
Marjon Riefel, Noor Sloot, Cor Versteeg, Patricia Meijer, Jorik Huizinga, Joost Bouman

Abeos denkt in oplossingen. Wat kunnen mensen, waar ligt hun kracht en hoe zijn ze van waarde voor ons bedrijf? Daar gaat men al vele jaren energiek mee aan de slag. De onderneming met een agrarische achtergrond wil meerwaarde creëren en kiest bewust voor een sociaal maatschappelijke insteek. “Daarom bieden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt graag kansen”, vertelt Patricia Meijer, flexconsultant van Abeos.

[…]

Batenburg Industriële Elektronica: “De medewerkers hebben een enorme gedrevenheid”

Van links naar rechts: Judith Wopereis, accountmanager WerkgeversServicepunt Achterhoek, René Temmink, directeur operations van Batenburg Industriële Elektronica en wethouder Gerjan Teselink van de gemeente Berkelland

Batenburg Industriële Elektronica in Neede is een inclusief bedrijf. De 90 medewerkers vormen een afspiegeling van de samenleving. De onderneming, een onderdeel van Batenburg Techniek, ziet dat als een maatschappelijke taak. “Mensen met een afstand horen er bij, dat vinden we heel belangrijk. Het zijn bij ons volwaardige medewerkers”, vertelt René Temmink, directeur operations van Batenburg Industriële Elektronica.

[…]

Zegers Bouw wil op alle fronten toegevoegde waarde leveren

Van links naar rechts: Vestigingsleider Frank Raasing en Johan Staring directeur van Zegers Bouw, medewerker Marco Venderbosch en wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem.

Kwaliteit en betrokkenheid, daar draait het om bij Zegers Bouw. De dynamische onderneming telt zeventig werknemers en heeft vestigingen in Doetinchem, Ede, Arnhem en Utrecht. Bouwen en onderhouden met passie en trots, zo luidt de slogan en dat maakt Zegers Bouw ook echt waar. De menselijke maat voert er de boventoon.

[…]

Profile Car & Tyreservice Vermeulen: “Sociaal ondernemen vinden we heel normaal”

Van links naar rechts: Wethouder Gerjan Teselink van de gemeente Berkelland, grondlegger Henk Vermeulen en huidige eigenaar Rudy Vermeulen van Profile Car & Tyrecenter Vermeulen en Remco Hakstege, accountmanager WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA).

Profile Car & Tyreservice Vermeulen bestaat bijna 40 jaar. Voor het bedrijf met vestigingen in Eibergen en Winterswijk is sociaal ondernemen een vanzelfsprekendheid, het zit in de genen. Mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt krijgen bij Vermeulen de mogelijkheid zich te bewijzen, met de nodige begeleiding. “Dat doen we graag en vinden we heel normaal”, zegt eigenaar Rudy Vermeulen.

[…]