Dusseldorp

Van links naar rechts: Thea Brinkhuis (manager WSPA), Wyncke Renting, medewerker Marcel en Arthur Renting na de overhandiging van het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ met bloemen in de showroom van Ambiance Resec in Terborg.

Ambiance Resec was op veel fronten al erg goed bezig. Bij het deel maatschappelijk verantwoord ondernemen ontbrak nog één stukje, zo waren de eigenaren Wyncke en Arthur Renting van mening. Ze wilden ook nog een bijdrage leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt. Met de komst van Marcel, een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt, pakt het bedrijf ook daar haar verantwoordelijkheid. “Het is een enorme verrijking”, klinkt het enthousiast.

Wyncke en Arthur wisten niet precies waar ze aan begonnen toen ze contact opnamen met Joris-Jan Janssen, accountmanager van WerkgeversServicpunt Achterhoek (WSPA) om te kijken of er iemand beschikbaar was om het team te versterken. “We wilden het gewoon proberen. Het was best een hoge drempel, je weet immers niet precies wat je te wachten staat. Maar het heeft heel goed uitgepakt.” Na haar telefoontje kreeg Wyncke vier uur later al het bericht dat er een geschikte kandidaat was voor de functie van werkplaatsmedewerker. Het ging om Marcel die volgens Joris-Jan waarschijnlijk prima bij Ambiance Resec zou passen. Hij had het bij het rechte eind. Na de proefplaatsing van twee maanden, kreeg Marcel een vast dienstverband aangeboden en is hij niet meer weg te denken bij het bedrijf in Terborg. “Marcel is echt een aanwinst voor ons bedrijf”, vertelt Arthur Renting. “Hij verricht zijn taken nauwkeurig, doet veel, heeft regelmatig de lachers op zijn hand en maakte al snel volwaardig onderdeel uit van het team.” Hij heeft zich zelfs al onmisbaar gemaakt, vult Wyncke aan. “Er is sprake van een wonderbaarlijke klik! Als hij er niet is, voelen we dat gelijk. Dan blijven er klussen liggen. Dat zegt al genoeg.” Iedereen spreekt over een opvallend succesverhaal, want Marcel heeft in het verleden enkele negatieve werkervaringen achter de rug. “Het is een zoektocht naar de balans. Wij zijn er gezamenlijk, ook met hulp van Joris-Jan en Rob Stockmann van Laborijn, in geslaagd om stappen te maken. Natuurlijk komt daar extra aandacht en begeleiding bij kijken. Maar als het dan lukt, biedt dat ontzettend veel voldoening. We zijn heel blij dat we Marcel een kans hebben gegeven om zich te ontwikkelen. Die kans heeft hij met beide handen aangegrepen. Daardoor zijn er alleen maar winnaars.”

Thea Brinkhuis, manager van WSPA, is erg blij met de positieve ervaring van Ambiance Resec. Ze heeft veel waardering voor de inzet van alle betrokkenen. “Dit mooie bedrijf verdient het om als ambassadeur van de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ een voortrekkersrol te spelen. Hopelijk volgen er nog veel meer bedrijven dit voorbeeld.”

Ambiance Resec heeft vestigingen in Terborg en Zevenaar en telt in totaal 19 medewerkers. Het bedrijf levert en plaatst zonweringen, rolluiken, raamdecoraties, terrasoverkappingen, garagedeuren en balkonbeglazing. Ambiance Resec staat voor kwaliteit, innovatieve oplossingen en maatwerk, het scoort bij klantenreviews een gemiddeld cijfer van 8.4. De onderneming werd op 6 november 2017 uitgeroepen tot Beste Zonweringsbedrijf van Nederland. Daarbij beoordeelt de vakjury zonweringsspecialisten op diverse punten zoals klantgerichtheid, productkennis, kwaliteit, scholing, financiële gezondheid, investeringskracht, toekomstvisie, marketing en uitstraling van de showroom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.