Download

Warm Onthaal in de Achterhoek

Aan de slag met de banenafspraak?
Zorg voor een warm onthaal

Met de komst van de Participatiewet en de banenafspraak zijn werkgevers verantwoordelijk voor het creëren van extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Hiervoor zijn geschikte vacatures nodig, maar ook een werkklimaat waarin deze mensen zich welkom voelen. Om de komst van nieuwe medewerkers in goede banen te leiden, is bewustwording en draagvlak in alle geledingen van de organisatie noodzakelijk.

Wat kunt u doen?

Van het management en de OR tot aan de directe collega’s op de werkvloer. Hoe zorgt u als organisatie voor een goed werkklimaat voor deze groep mensen? Wat betekent dit voor de organisatie en hoe kunt u zich voorbereiden?

Unieke Achterhoekers helpt werkgevers en werknemers die hiermee aan de slag willen. Interesse? Schrijf u dan snel in voor het project ‘warm onthaal’ en maak werk van de banenafspraak.

Project warm onthaal

In de campagne Unieke Achterhoekers werken de vakbonden FNV en CNV samen met werkgeversorganisaties en het Werkgeversservicepunt Achterhoek. Unieke Achterhoekers helpt arbeidsorganisaties die aan de slag willen met het creëren van bewustwording en draagvlak voor de komst van medewerkers met een arbeidsbeperking. In het project ‘warm onthaal’ stellen wij samen met vertegenwoordigers in uw organisatie van zowel werkgevers- (management, HRM) als werknemerskant (OR, direct collega’s) een plan van aanpak op. Hierin bepalen wij samen met u wat uw organisatie nodig heeft voor het creëren van een goed werkklimaat voor mensen met een arbeidsbeperking. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met de uitvoering van het plan.

Kosten

Unieke Achterhoekers compenseert 50% van de kosten voor ondersteuningsactiviteiten (maximaal € 2.225,- per organisatie). U investeert dus zelf de andere 50%. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van uw eigen wensen en behoeften. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk gratis en in het netwerk te organiseren.

Het project bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Intakegesprek

In het intakegesprek stellen wij samen met u de ondersteuningsbehoefte vast en maken wij een plan van aanpak. Hierin komen de onder steuningsactiviteiten en eventuele kosten te staan.

2. Startbijeenkomst

In een plenaire startbijeenkomst verkennen wij samen met alle deelnemende organisaties het thema bewustwording en draagvlak in relatie tot de komst van nieuwe collega’s met een arbeidsbeperking.

3. Uitvoering

Na de startbijeenkomst gaat u in uw eigen organisatie aan de slag met de uitvoering van het plan van aanpak en de bijbehorende ondersteunings activiteiten.

4. Slotbijeenkomst

Na afloop van de uitvoering van het plan van aanpak is er een plenaire slotbijeenkomst. Hierin evalueren de deelnemers het project en delen zij bevindingen met elkaar.

Aan het project kunnen maximaal zes organisaties meedoen (vol=vol). Wij streven naar een mix van publieke en private arbeidsorganisaties in de Achterhoek. Ook vinden wij het belangrijk dat de medezeggenschap van de deelnemende organisaties op orde is.

Inschrijven of meer weten?

Heeft u interesse en wilt u zich inschrijven. Dat kan door een email te sturen naar warmonthaal@uniekeachterhoekers.nl.

Graag onder vermelding van uw organisatie, naam, functie en contactgegevens (telefoon en email) en een korte toelichting waarom u wilt meedoen aan het project.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over het project? Neem dan contact op met Reinout Evers (projectleider) via 0627085518 of stuur een email naar warmonthaal@uniekeachterhoekers.nl.