Zolang Richard Seijger zich kan herinneren, werkt hij met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Hij ziet meer voordelen dan nadelen en begrijpt niet dat er werkgevers zijn die niet zo denken als hij.

Logistiek dienstverlener
“Doetax is logistiek dienstverlener. We vervoeren niet alleen goederen (van envelop tot complete vrachten), maar ook personen (van 1 tot 100). Ook kan Doetax goederen op- en overslaan voor haar klanten. Daarvoor staan 3.000 m2 aan moderne en goed beveiligde bedrijfshallen ter beschikking. Bovendien verzorgen we fulfilment klussen; zoals voorraadbeheer, ordersourcing, klaarmaken en inpakken van de bestelling en het factureren daarvan.”

Blije mensen die zeker niet duurder zijn
“De misvatting die ik graag direct wil ontzenuwen; met het aannemen van mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt, haal je geen goedkope krachten in huis. Al het geld dat je krijgt aan subsidies of kortingen heb je nodig om iemand goed te laten werken. Mijn belangrijkste motivatie is dankbaarheid en enthousiasme. De mensen uit de doelgroep die ik in dienst heb, zijn elke dag blij! Ze lachen bijna altijd.”

Loyale werknemers die graag willen
“Het is ontzettend fijn met mensen te werken die lol hebben in wat ze doen. Het grote verschil met ‘gewone’ werknemers? Ze moeten niet, ze willen graag! Mijn Unieke Achterhoekers zijn juist minder ziek, komen altijd op tijd en hun loyaliteit is bijzonder groot.”

“Het is ontzettend fijn met mensen te werken die lol hebben in wat ze doen”

Sterke kanten
“Neem bijvoorbeeld onze Unieke Achterhoeker Rick Derksen. Rick heeft PDD-NOS symptomen. Toen hij hier 2,5 jaar geleden aan de slag ging, was hij een schuchtere jongeman. Hij had nog nooit in een schakelauto gereden, laat staan in een schakelbus. Nadat hij zich een jaar binnen onze organisatie had bewezen, heeft hij op onze kosten zijn rijbewijs schakelauto gehaald. Inmiddels rijdt hij door heel Nederland. We moeten wat meer structuur geven, maar daar krijgen we veel voor terug. Zo houdt hij zich keurig aan gemaakte afspraken, doet wat gevraagd wordt, is zeer betrouwbaar, zijn bedrijfskleding ziet er elke dag tiptop uit, zijn administratie is keurig bijgehouden en hij houdt zich aan de verkeersregels. Deze sterke kanten van Rick zijn voor mij heel belangrijk.”

Goede match telt
“Werkgeversservicepunt Achterhoek kent onze organisatie en weet precies waar ik waarde aan hecht. Zo is in ons vak betrouwbaarheid belangrijk en mensen moeten representatief zijn. Ik vertrouw mijn contactpersonen volledig. Als er iemand bij ons op proef komt, weet ik dat het gaat werken. De begeleiding door een jobcoach en arbeidsdeskundige is ook erg fijn.”

Fijne werksfeer overheerst
“Doordat wij aardig wat Unieke Achterhoekers aan het werk hebben (33% van personeelsbestand), heerst bij ons een supersfeer. Ik werk veel liever met mensen die lol hebben in wat ze doen. Als een kopje koffie wat houterig op tafel wordt gezet, maakt dat niets uit. Dat gebeurt wel altijd met een lach!”

Sociaal ondernemen? Werf een unieke Achterhoeker via het Werkgeversservicepunt Achterhoek.