Holga - Marc Oudenampsen

Rond 2013 was de orderportefeuille bij Holga groeiende. Daarom moest het bedrijf op zoek naar nieuw personeel. Directeur Marc Oudenampsen vond niet direct de juiste mensen. Hij zette onder meer een Facebookactie op, maar ook die hielp niet. Via via kwam Marc in contact met het Werkgeversservicepunt Achterhoek.

Fijn-mechanische metaalbewerking
“Holga houdt zich bezig met fijn-mechanische metaalbewerking. Wij doen uitsluitend ‘de moeilijkere dingen’. Zo’n 80% van ons werk bestaat uit projecten die anderen niet aandurven. Bijvoorbeeld een Nederlandse producent van koffiezetmachines was op zoek naar een overlooppijp van RVS. Wij zijn met de producent om tafel gaan zitten. Uiteindelijk kregen we het volledige vertrouwen, doordat wij een weloverwogen technisch plan presenteerden, bereid waren mee te ontwikkelen en te investeren. Nu leveren wij wereldwijd jaarlijks zo’n 400.000 van deze RVS overlooppijpen.”

Vooroordelen onterecht
“De mensen van het Werkgeversservicepunt Achterhoek hebben me moeten overtuigen iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Nee, ik liep niet direct over van enthousiasme. Ik was bang voor terugval in oude patronen, uitval of een slechte arbeidsmentaliteit.”

“Tot op de dag van vandaag ben ik blij met onze Unieke Achterhoekers”

Een maand op proef
“De Unieke Achterhoekers die nu bij ons werken, kregen we eerst een maand gratis op proef. Door die proefperiode kun je je eigenlijk geen buil vallen. Natuurlijk vind ik dat elke ondernemer zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid moet nemen. Zo wordt het wel gemakkelijker gemaakt.”

Blij met Armand en Angel
“Tot op de dag van vandaag ben ik blij met onze Unieke Achterhoekers. Neem nou Armand; hij is altijd op tijd of veel te vroeg, loopt de benen uit zijn lijf, en hij toont enorme betrokkenheid met het werk. Hij leverde onder meer een bijdrage in de ontwikkeling en productie van het RVS overlooppijpje. Armand is in een jaar doorgegroeid tot voorman, stelt machines in en is vraagbaak voor iedereen. Ook Angel wil ik graag noemen. Na een proefperiode is zij enorm gegroeid in haar functie. Allebei hebben ze nu een jaarcontract.”

Verrijking voor onze organisatie
“Naast Armand en Angel hebben wij drie WWB-ers in dienst. Het mooie van hen is het plezier waarmee ze altijd naar hun werk komen en hun loyaliteit. Ook al doen ze een hele dag hetzelfde, ze lachen altijd. Wij hebben de keuze gemaakt Unieke Achterhoekers een kans te geven. Ik kan het iedereen aanraden. Het is goed voor alle betrokkenen.”

Sociaal ondernemen? Werf een unieke Achterhoeker via het Werkgeversservicepunt Achterhoek.