Dusseldorp

Fotobijschrift: Suzanne Klein Wolterink van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA), Auke Borckink van Wessels Tegels en wethouder Jos Hoenderboom (rechts) van de gemeente Oost Gelre.

Wie wil werken, heeft een grote kans van slagen bij Wessels Tegels. Het bedrijf in Lichtenvoorde kan gemotiveerd personeel goed gebruiken. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn van harte welkom. “Waarom niet? Wij hebben al gemerkt dat ze prima kunnen functioneren”, zegt Carla Bonsen verantwoordelijk voor personeelszaken.

De Wessels Groep bestaat uit verschillende zelfstandig opererende bedrijven: Wessels Tegels, Corbeel & Greven Natuursteen en Betting Ressing Tegels. De onderneming werd in 1973 opgericht door Nico Wessels en vierde vorig jaar het 45-jarig bestaan. Het team bestaat uit honderd vaste medewerkers en zestig zzp’ers. “Het valt gezien de krapte op de arbeidsmarkt niet mee om aan geschikt personeel te komen”, vertelt mede-eigenaar Auke Borckink. “We nemen momenteel werk aan naar het aantal mensen dat we hebben. Dat moet anders, maar daarvoor zijn meer werknemers nodig.”

Wessels Tegels probeert via de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA), WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) en uitzendbureaus aan nieuwe kandidaten te komen. Ook mensen die door omstandigheden moeilijk aan werk kunnen komen, krijgen volop kansen. “We willen het altijd proberen. Een opleiding is niet doorslaggevend, ze moeten het vooral graag willen”, stelt Auke Borckink. “Als het met de motivatie goed zit, is er van alles mogelijk.” Daarmee heeft Wessels Tegels de afgelopen jaren enkele goede resultaten geboekt. Soms leidde het tot vast werk, soms leidde het niet tot een dienstverband maar vormde het bedrijf een springplank. “Het is nooit voor niets. Mensen doen in ieder geval werkervaring op waar ze iets aan hebben.” Volgens Borckink en Bonsen horen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders bij de maatschappij. Het bedrijf wil daarvan een afspiegeling zijn. “Via werk integreren ze het beste. Daarom steken we er veel energie in. Soms hebben ze net een zetje extra nodig.” Het gaat niet altijd goed. Maar het is de poging meer dan waard, zo is de gedachte bij Wessels Tegels. “Het is geweldig als het slaagt. Dan kunnen we een stabiel ‘thuis’ bieden. Daar doe je het voor. Het is ook mooi om te zien hoe deze mensen in het team worden opgenomen.” Een gedegen voorbereiding kan wel helpen om de kans op een match te bevorderen, zo werd duidelijk.

Suzanne Klein Wolterink van WSPA en wethouder Jos Hoenderboom van de gemeente Oost Gelre beloonden Wessels Tegels onlangs met het ambassadeurschap van de ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ campagne. De mede-eigenaar kreeg het bijbehorende gevelbordje en een bos bloemen uitgereikt. De wethouder sprak lovende woorden. “Ik ben trots op bedrijven zoals Wessels Tegels. Men zet zich in voor mensen die het lastig hebben. Dat is uit menselijk, maatschappelijk én economisch oogpunt een prima zaak. Ons streven is iedereen aan het werk, dat is namelijk de beste sociale voorziening. Wessels Tegels helpt ons daarbij en geldt als voorbeeld voor andere bedrijven.”

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.