Dusseldorp

Fotobijschrift: Van links naar rechts: Edwin Reesink (accountmanager van WSPA), Johan van Eerden van TripleA Networks en wethouder Joop Wikkerink van de gemeente Aalten voor het pand van het bedrijf in Aalten.

TripleA Networks is niet heel bekend bij het grote publiek. Toch is het Aaltense bedrijf een grote speler op de mobiele telecommarkt. TripleA Networks zorgt voor sterke mobiele verbindingen voor alle grote telecomproviders in Nederland en timmert ook in Duitsland aan de weg.

De fullservice dienstverlener telt 130 werknemers. Ook medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen zich bewijzen. Zo hebben zeker tien kandidaten na een proefperiode inmiddels een vaste baan bij TripleA Networks. “We proberen het regelmatig met mensen uit de doelgroep”, vertelt Johan van Eerden. Hij vormt samen met René de Jong en Chris van de Bos de directie van de onderneming. “Het gaat niet altijd goed, maar soms wel. We vinden het belangrijk dat ook zij kansen krijgen”, vervolgt Van Eerden. “Het zijn overigens net gewone medewerkers. Iedereen heeft zo zijn beperkingen. Het is net hoe je daar mee omgaat. Wij kijken vooral naar de capaciteiten van mensen.”

De mededirecteur zet zich sinds zijn komst zes jaar geleden in voor inclusiviteit. Hij noemt het een morele verplichting van bedrijven. “Iedere ondernemer kan een bijdrage leveren. Het is echt niet moeilijk. Je moet er misschien iets meer energie insteken en wat extra aandacht aan geven. Maar je praat vaak wel over zeer gemotiveerde medewerkers die goed functioneren en zich kunnen ontwikkelen.” Voor Van Eerden is het niet heel bijzonder wat TripleA Networks doet qua personeelsbeleid. “Het is in mijn ogen heel normaal. Je moet wel in ogenschouw houden dat het bedrijf in balans blijft en dat er draagvlak voor is op de werkvloer. Anders schiet je je doel voorbij.”

Wethouder Joop Wikkerink van de gemeente Aalten en Edwin Reesink accountmanager van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) roemden de inspanningen van TripleA Networks. Ze overhandigden onlangs het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’, waarbij bedrijven die sociaal ondernemen in het zonnetje worden gezet. “Hopelijk wil je ter promotie de succesvolle praktijkverhalen doorvertellen. Dat kan andere ondernemers stimuleren.” Johan van Eerden omarmde de ambassadeursrol en wil zo ook op die manier een bijdrage leveren aan de Achterhoekse campagne.

TripleA Networks ging in 1999 van start als Achterhoek Antennebouw Aalten. Het bedrijf beschikt over een ruim en modern complex met kantoren en werkplaats. De basis is een zeer ervaren projectafdeling in combinatie met een slagvaardige uitvoering. Dat betekent dat het ook de montage voor haar rekening neemt. “We bouwen en onderhouden permanente antenne-opstelpunten voor de prominente telecomproviders. Door onze specialiteit transmissie via straalverbindingen worden de opstelpunten gekoppeld aan het eigen netwerk van de providers. Daarnaast zorgen we voor tijdelijke masten tijdens evenementen voor extra dekking”, aldus Van Eerden. Tijdelijke masten zijn nodig om de mobiele bereikbaarheid te vergroten. Dat is aan de orde tijdens festivals als de Zwarte Cross, Lowlands en Pinkpop. “Wij plaatsen extra masten, zodat telefonie en internetverbindingen altijd mogelijk zijn en iedereen kan bellen of gebeld kan worden of een foto kan versturen via Whatsapp of Facebook.” Voor de organisatie is dat van groot belang als extra service maar ook uit het oogpunt van bereikbaarheid en daarmee veiligheid. Gezien de ontwikkelingen verwacht TripleA Networks een productieve tijd. Dat heeft ook te maken met de komst van het 5G netwerk. Daarvoor zijn technische toevoegingen en uitbreidingen nodig, waarvoor het bedrijf zal worden ingeschakeld.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.