Van links naar rechts: Wethouder Elvira Schepers, Roel Jansen en Remco Hakstege, accountmanager van WerkgeversServicepunt Achterhoek. 

‘Deur wagenwijd open voor mensen die een bijdrage willen leveren’

Bij Jansen Metal Products draait het om de lange termijn, zeker ook als het om personeelsbeleid gaat. “Goed werkgeverschap staat bij ons hoog in het vaandel. We zijn sociaal betrokken en zetten de deur wagenwijd open voor mensen die een bijdrage willen leveren. Dat geldt ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze zijn van harte welkom.”

Aan het woord is Roel Jansen. Hij heeft samen met Robin Jansen en Jochem Helmink de dagelijkse leiding in handen van Jansen Metal Products. De broers Alfred en Bertus Jansen zijn de eigenaren van het Winterswijkse familiebedrijf, maar laten de bedrijfsvoering over aan de jonge generatie. Ze zijn nog op de achtergrond actief en verrichten hand- en spandiensten. Bij de onderneming, specialist in metaalbewerking, werken zo’n dertig mensen. Er worden onder andere transportsystemen, stalen stapelrekken en transportkarren geproduceerd. Met een eigen engineerafdeling in combinatie met jarenlange ervaring is Jansen Metal Products in staat om maatwerk te leveren en optimaal met klanten mee te denken. De dienstverlening is full service. Van idee naar tekenwerk, engineering naar prototypen en opschalen naar volledige productie en constructie. Voor de werkzaamheden zijn vakkundige medewerkers onmisbaar. “Uiteraard moet je je taken goed uitvoeren. Maar motivatie is eigenlijk nog belangrijker. We zoeken vooral enthousiast personeel. Want waar een wil is, is een weg”, benadrukt Roel Jansen. “We willen graag de beste werkgever van de regio worden”, vervolgt hij. “Er is een groter doel dan het laten groeien van de omzet of winst. We willen een fijne werkplek bieden en kijken naar wat mensen kunnen toevoegen. Functies zijn niet vast omlijnd, ook daar is maatwerk mogelijk.” Als relatief klein bedrijf heeft Jansen Metal Products een enorme groei doorgemaakt. Uitval van personeel kan voor problemen zorgen. “We doen er alles aan om mensen met plezier te laten werken. Ze moeten duurzaam inzetbaar zijn, ook weer voor de lange termijn. Samen de schouders eronder.” Daarbij krijgen ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen. “Daar staan we zeker voor open. Uit sociaal oogpunt, maar ook omdat ze iets te bieden hebben. Iedereen die een steentje wil bijdragen, kan zich hier melden.” Er zijn kandidaten aan de slag die met begeleiding van WerkgeversServicepunt Achterhoek hun plek bij Jansen Metal Products hebben gevonden. “We zoeken een plek die bij ze past. Dat werpt zijn vruchten af. Je ziet ze daardoor opbloeien. Ze zijn ook echt onderdeel van het bedrijf. Dat is heel mooi om te zien.”

De onderneming zet zich ook in voor de sector. Dat gebeurt met projecten als Metal Skills en Metal Skills Kids. Het gaat om workshops en voorlichtingssessies om volwassenen en kinderen enthousiast te maken voor techniek én ze een leuke dag te bezorgen. “Onbekend maakt onbemind. Vandaar onze inspanningen op dit gebied. Het is mooi om te zien dat het initiatief aanslaat en landelijk is uitgerold. We helpen er ook andere bedrijven mee”, besluit Roel Jansen. Hij kreeg onlangs het bordje dat hoort bij de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ uitgereikt door wethouder Elvira Schepers van de gemeente Winterswijk. “Jansen Metal Products springt er uit en is echt een unieke werkgever. Jullie hebben het erg goed voor met medewerkers. Dat is een bewuste keuze en niet omdat het moet.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088-3650400.