linksboven: Luciënne Kuijl en Jan Schuurman, linksonder: Judith Wolsheimer en Michel.

Huiskes-Kokkeler biedt Michel een passende werkplek ‘Tussen de auto’s, dat is mijn passie’

Twee duimen gaan de lucht in als de foto gemaakt wordt. Michel heeft zijn droombaan gevonden, dat is wel duidelijk. Hij fungeert nu ruim twee jaar als allround medewerker bij Huiskes-Kokkeler en voelt zich er als een vis in het water. “Werken tussen de auto’s, dat is mijn passie”, klinkt het enthousiast.

Van een afstand tot de arbeidsmarkt valt niets te merken. Integendeel, Michel fungeert bij Huiskes-Kokkeler als een volwaardig personeelslid. Hij is veel in de professionele fotostudio van het bedrijf te vinden. “Het maken van foto’s van de auto’s vind ik erg leuk om te doen. Dat is echt mijn ding.” Verder controleert hij met oog voor detail binnenkomende wagens op onregelmatigheden. Dat wordt dan gedocumenteerd, waarna verdere actie wordt ondernomen. “Soms maak ik ook een ritje in een auto, dat is zeker geen straf.”

Vestigingsmanager Mike Oude Nijhuis en leidinggevende Jan Schuurman zijn eensluidend in hun mening. Michel is een aanwinst voor Huiskes-Kokkeler. “We hoeven niet naar hem om te kijken. Hij heeft zich al snel onmisbaar gemaakt”, zo geven ze aan. “Michel is multifunctioneel inzetbaar, echt een manusje van alles en hij heeft veel bijgeleerd. Hij werkt 36 uur per week en is op donderdagmiddag meestal vrij. Jammer genoeg”, zegt Jan Schuurman er direct met een brede glimlach achteraan. “Dan missen we hem gelijk.” De persoon in kwestie kan er wel om lachen. Hij heeft zijn draai gevonden en gaat ’s ochtends graag naar zijn werk. “Het is heel gevarieerd met veel vrijheid. Ik doe alles met veel plezier, een wereld van verschil met mijn vorige baan.” Michel is sinds 2021 via Laborijn en WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) gedetacheerd bij het gerenommeerde autobedrijf. Daarvoor was hij bij een andere onderneming actief als productiewerker. “Dat beviel me een stuk minder. Het was eentoniger en met de stresspieken had ik moeite. Door mijn nieuwe job zit ik veel beter in mijn vel.” Luciënne Kuijl, accountmanager van WSPA en jobcoach Judith Wolsheimer van Laborijn zijn maar wat blij met het succesverhaal. Zij verdiepten zich in de wensen van Michel en gooiden vanwege zijn liefde voor auto’s een balletje op bij Huiskes-Kokkeler. Daar stonden ze er voor open om hem een kans te bieden. “Het is mooi om te zien dat het zo goed heeft uitgepakt”, concludeert Mike Oude Nijhuis. Zijn bedrijf mag zich nu officieel ambassadeur van de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ noemen. Het bijbehorende bordje werd onlangs uitgereikt en zal een mooie plek op de gevel krijgen.

Mobiliteit staat bij Huiskes-Kokkeler centraal. Dat gebeurt met aandacht, ambitie en allure, zoals de slogan aangeeft. Het dynamische autobedrijf heeft meerdere vestigingen en is dé Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda en Volkswagen Bedrijfswagens dealer in Twente en de Achterhoek. Met de merken, een eigen leasemaatschappij, verhuurbedrijf, schadebedrijven en een bedrijfswagencentrum is Huiskes-Kokkeler op veel fronten actief.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.