René kan minder goed lezen. Dat komt omdat hij dyslectisch is. Een baan als journalist lijkt hem dus helemaal niks. Maar René is uniek. Hij heeft gouden handen, veel geduld, houdt van precisiewerk en heeft liefde voor techniek.

“Elk mens verdient het zichzelf verder te ontplooien!”

René te Hennepe

(Assemblagemedewerker bij ATAG Verwarming Nederland BV)

Als kind zit René op speciaal onderwijs omdat hij onder meer moeite heeft met lezen. “Ik ben nogal dyslectisch”, zegt hij over zichzelf. Daarna volgt hij een metaalopleiding. Omdat hij na zijn schoolcarrière moeilijker aan een baan kan komen, neemt hij contact op met Hameland.


Met hun hulp kan hij zijn positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Zo krijgt hij de kans bij meerdere werkgevers te werken. Naast banen via Hameland, heeft René twee jaar in de ‘vrije sector’ gewerkt. Dat laatste bewijst voor hem dat zijn kansen op regulier werk steeds groter worden.

Lekker aan het werk
René vindt het nog steeds jammer dat zijn werk bij de technische dienst van een constructiebedrijf stopte. Hij had het daar onwijs naar zijn zin. Lang bij de pakken neerzitten, zit niet in zijn aard. Twee maanden na zijn ontslag, startte hij met hulp van de jobcoach van Hameland bij ATAG Verwarming. René is zo’n type dat aan het werk wil zijn. “Ik houd van de sociale contacten, regelmaat en ben leergierig. Thuis op de bank leer ik niets. Ik wil mezelf verder ontplooien. Naast mijn werk aan de assemblagelijn word ik zo nu en dan ingezet bij ATAG’s technische dienst. Daar pik ik veel nieuwe inzichten op.”

Pietje precies en goed humeur
“Elke dag ga ik met lol naar mijn werk. Ik ben een pietje precies en die eigenschap helpt mij mijn werk bij ATAG goed uit te voeren. Als ik een taak krijg die ik nog niet eerder deed, doe ik mijn best het zonder hulp uit te vogelen. Leren door te doen, is goed voor mij. Lukt het niet of ben ik onzeker over het resultaat? Dan vraag ik hulp. Dat is logisch.”

Bent u nieuwsgierig naar de Unieke Achterhoekers die beschikbaar zijn? Neem gerust contact op met het Werkgeversservicepunt Achterhoek voor meer informatie.