Bij Hacron in Lievelde werken maar liefst 250 mensen met een bijzondere positie op de arbeidsmarkt. Volgens P&O manager Marco Olijslager kennen de meeste mensen deze Unieke Achterhoekers vooral van hun werk in het gemeentelijk groen. Dat Hacron naast groenbeheer ook een schoonmaakbedrijf heeft en dat beide organisaties – Hacron Groen en Hacron Schoon – hun ‘eigen broek moeten ophouden’, weten minder mensen. “Net als ieder bedrijf moeten wij geld verdienen.”

Sociaal ondernemen zit in DNA
Hacron is altijd sterk geweest in sociaal ondernemen. “Eigenlijk zit het in ons DNA”, zegt Marco. “Eén van onze uitgangspunten? Ieder mens heeft talenten. Die talenten willen wij hen zo goed mogelijk laten benutten. Binnen Hacron hebben we veel geschikte werkzaamheden voor Unieke Achterhoekers; van werk in de plantsoenendienst, maaien van sportvelden, aanleggen en onderhoud van bedrijfstuinen tot het werken in de bosbouw. Natuurlijk kijken we goed naar de wensen en talenten van ieder individu; dat is een constant proces. Aarden mensen niet in het groenwerk, dan doen ze het misschien wel heel goed in het schoonmaakwerk.”

“Unieke Achterhoekers zijn eerlijk, direct, open en erg betrokken.”

Grote betrokkenheid
Marco beseft dat de sfeer bij Hacron anders is dan bij andere bedrijven. “Unieke Achterhoekers nemen meestal geen blad voor de mond. Ze zijn eerlijk, direct, open en erg betrokken. Het werk geeft structuur en ze hebben de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. Medewerkers zijn trots op hun werk, en dat zie je. Een mooi voorbeeld is onze huismeester Jan Klein Gunnewiek. Hij is visueel beperkt en begon lang geleden als schoffelaar.”

Hacron, doar ku’j van op an!
Inhoudelijke kwaliteiten op het gebied van groenonderhoud en sociale competenties zijn onmisbaar. “Onze teamleiders en voorwerkers kunnen vanuit hun professionaliteit de groep versterken, daarnaast hebben zij allemaal een training psychische handicaps gevolgd. Zo hebben wij goed functionerende teams gecreëerd. Wij bieden nogal wat Unieke Achterhoekers de kans om ervaring op te doen en via ons werkzaam te zijn. We zijn een sociaal bedrijf, dat ook onze klanten natuurlijk optimaal wil bedienen, doar ku’j van op an!”

Wilt u maatschappelijk ondernemen of voldoen aan uw banenafspraak? Dat kan door Hacron in te schakelen voor groenbeheer of schoonmaak. Meer informatie? Neem contact op met het Werkgeversservicepunt Achterhoek.