In meer dan 60 jaar is Schuurman Schoenen gegroeid van een winkeltje in Borculo tot een bedrijf met 40 eigen winkels en een webshop. Het verdelen van de (merk)schoenen over de filialen en de logistieke afhandeling van de webshopbestellingen gebeurt in Neede. Hier staat het hoofdkantoor met het grote en bijna volledig geautomatiseerde distributiecentrum. De maximale capaciteit van dit distributiecentrum ligt op zo’n 12.000 artikelen per dag. Logistiek manager Hennie Dolphijn werkt graag met jongvolwassenen die wat kwetsbaarder zijn. “Iedereen verdient een kans!”

Iedereen is inzetbaar
Hennie Dolphijn werkt zo’n 5 jaar bij Schuurman Schoenen, met een tussenpoos van een jaar. Eigenlijk is hij meer dan 25 jaar in diens bij Hameland, maar door zijn langdurige detachering voelt hij zich zeer verbonden met Schuurman Schoenen. Hennie ziet het als een plicht jonge Unieke Achterhoekers  een kans te geven. “Misschien komt het door mijn Hameland-achtergrond”, zegt hij. “Iedereen is inzetbaar als hij maar de juiste ondersteuning krijgt. Gelukkig helpt Schuurman Schoenen kwetsbare jongeren aan een baan.”

“Het sociale hart laten spreken, geeft een goed gevoel”

Duidelijk en transparant
Hennie: “Komt iemand bij Schuurman onder mijn leiding werken, dan ben ik in de beginfase buitengewoon duidelijk. Zo zorg ik ervoor dat richtingsgevoel ontstaat en daarmee creëer ik zekerheid over verwachtingen. Dat is goed voor iedereen. Overigens gaat die houding prima samen met een opgeruimde en eerlijke persoonlijkheid.” Lachend: “Ik ben een zeer vrolijk en aardig persoon en onderhoud zeer vriendschappelijke banden met iedereen die hier werkt. ”

Tip voor werkgevers
Dat de meeste werkgevers een drempel moeten overstappen voordat ze werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven, begrijpt Hennie wel. Hij is er echter van overtuigd dat iedereen talenten heeft. “Met de juiste taken en goede ondersteuning kan iedereen tot bloei komen. Soms is het nodig meer controlepunten in te bouwen. Als een werkgever niet weet hoe hij een Unieke Achterhoeker moet begeleiden, kan hij hulp vragen aan een jobcoach van het Werkgeversservicepunt Achterhoek. Die hulp is gratis!”

Fijn gevoel
Het sociale hart laten spreken, geeft iedereen een goed gevoel. Daarvan is Hennie overtuigd. “Over het algemeen zijn Unieke Achterhoekers loyaler, vrolijker en gedrevener dan mensen die gemakkelijker een baan vinden. Generaliseren mag natuurlijk niet; de uitzondering bevestigt de regel. Bij Schuurman Schoenen bewijzen we dat mensen met een arbeidsbeperking een bijdrage kunnen leveren aan de financiële doelstelling. Dus het mes snijdt aan twee kanten!”

Net zoals de meeste bedrijven heeft Schuurman Schoenen een financiële doelstelling. Hun werknemers met een arbeidsbeperking leveren een bijdrage aan dat doel! Wilt u de werving en selectie binnen uw bedrijf aanpassen om de kansen van Unieke Achterhoekers te vergroten? Neem dan contact op met het Werkgeversservicepunt Achterhoek.