Eddy Sticker

Globe Group in Zelhem bestaat uit drie organisaties: Globe Security, Europe Traffic Support (ETS) en Bronckhorst Opleidingscentrum (B.O.C.).

Het hoofdkantoor staat in Zelhem. Mirjam Roozegaarde en haar zus Ilse hebben het bedrijf zo’n 3 jaar geleden van hun vader overgenomen. Mirjam: “De behoefte aan professionele beveiliging én beroepsverkeersregelaars is enorm toegenomen. Wij leveren beide én leiden onze medewerkers meestal zelf op.”

Combinatiebaan
Inmiddels heeft Globe Group zo’n 150 mensen in dienst. De grootste groep heeft een gecombineerde baan. De medewerkers werken de ene keer als verkeersregelaar in de infrabouw en/of bij wegwerkzaamheden om een andere keer te worden ingezet bij evenementen en beveiliging. Als werknemers hun papieren op zak hebben voor professioneel beveiliger én voor beroepsverkeersregelaar, kan Globe Group ze voor beide werkzaamheden inplannen. Mirjam: “Als wij denken dat mensen het aankunnen, motiveren we ze voor beide disciplines hun papieren te halen. Dat geeft ons de mogelijkheid ze zowel als beveiliger en als verkeersregelaar in te zetten. Deze manier van werken verhoogt onze flexibiliteit. En daar zijn niet alleen onze klanten bij gebaat. Ook onze medewerkers varen er wel bij, want zo kunnen we ze meer uren aanbieden.”

Doelgroepregister
Van de mensen die bij ETS als gecertificeerde beroepsverkeersregelaar in dienst zijn, komt 90% uit het doelgroepregister. Met andere woorden; over het algemeen zijn dit mensen die moeilijker aan een baan komen. Mirjam: “Bij opdrachten voor het leveren van beroepsverkeersregelaars gaan klanten zoals gemeenten en andere overheidsinstellingen ervan uit dat een deel van de aanneemsom gebruikt wordt om mensen uit het doelgroepregister in te zetten (Social Return On Investment). Wij voldoen met gemak aan die verplichting.”

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

“Ik zie mensen opbloeien. Fantastisch! Dat geeft mij nou energie.”

Als verkeersregelaar direct aan het werk
“Zijn mensen lichamelijk in goede conditie, houden ze ervan om buiten te werken en zijn ze bovendien proactief en sociaal? Dan is het beroep van verkeersregelaar een uitstekende optie”, vindt Mirjam. “We werken al jarenlang intensief samen met de mensen van het Werkgeversservicepunt Achterhoek. Daardoor kennen zij ons bedrijf en de mogelijkheden door en door en verwijzen uitsluitend geschikte kandidaten naar ons door. Van de mensen die het certificaat halen, gaat 95% bij ons als verkeersregelaar aan de slag. Op zo’n moment kunnen en mogen deze Unieke Achterhoekers weer meedoen. Ik zie mensen opbloeien. Fantastisch! Dat geeft mij nou energie.”

Beroep van beveiliger is trapje hoger
Voor sommige mensen is het mogelijk om ook beveiliger te worden. Daarvoor moeten ze eerst de opleiding op mbo-2 niveau volgen. Mensen moeten minimaal 18 jaar oud zijn, het antecedentenonderzoek positief afronden en tijdens de intakeprocedure hun motivatie tonen. De opleiding kan overdag of ’s avonds worden gevolgd en bestaat uit een theoretisch gedeelte en een stage. De stageduur is afhankelijk van het aantal uren dat iemand kan investeren. Het opleidingscentrum B.O.C. bemiddelt tussen diverse erkende leerbedrijven in de regio. Tijdens de stageperiode ontvangen de cursisten geen loon. Omdat B.O.C. is opgenomen in de scholingsdatabank van het UWV, kunnen mensen soms in aanmerking komen voor een scholingsvoucher.”

Unieke Achterhoekers grijpen hun kans
“Soms verwijst het Werkgeversservicepunt Unieke Achterhoekers door die wij gewoon een kans moeten geven. Zoals Tanja (24). Zij zat thuis, had een bijstandsuitkering, maar wilde dolgraag aan het werk. Ze vertelde haar jobcoach dat de beveiliging haar wat leek. Maar hoe moest ze dat aanpakken? Uiteindelijk hebben wij het opleidingstraject voor onze rekening genomen. Nadat Tanja geslaagd was hebben we haar een contract aangeboden, in eerste instantie voor 32 uur. Het liefst werkt ze als beveiliger, toch zetten we haar ook in als verkeersregelaar waarvoor ze haar certificaat haalde. Gedurende het leertraject is Tanja zelfstandig gaan wonen en ze zit weer goed in haar vel. Wij vinden dat ze ontzettend gegroeid is.”

Genoeg werk voor beroepsverkeersregelaars
Globe Group wil hun ETS-team verder versterken. Daarom zijn ze op zoek naar nieuwe medewerkers. Kent u iemand die een aanstellingspas bezit of die er één wil halen? Neem dan contact op met het Werkgeversservicepunt Achterhoek. Bel: 088 – 36 50 400.